loader image

Zoekmachine optimalisatie

Hoger komen in Google

Wat is SEO?

Er bestaan verschillende zoekmachines waarvan Google toch echt de meest gebruikte zoekmachine van Nederland is. Dagelijks worden er miljoenen zoekopdrachten gedaan en het grootste deel van de zoekers klikt op één van de bovenste resultaten. Erg belangrijk dus om daar tussen te staan, maar hoe?

Zoveel termen, maar wat houdt het in?
Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is de verzamelnaam van alle acties die gedaan worden om een website zo hoog mogelijk te laten scoren in de resultaten van zoekmachines. Denk hierbij aan Google maar bijvoorbeeld ook YouTube, Bing en Yahoo.

Online marketing strategie plan
Online marketeers aan het overleggen

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Hierboven hebben we het over search engine optimization SEO, maar misschien heb je ook wel eens gehoord van SEA, wat is dat dan?

SEA staat voor search engine advertising en betekent het inkopen van advertentieruimte binnen een bepaalde zoekmachine. Wanneer er op een term wordt gezocht verschijnt deze advertentie boven de organische zoekresultaten. Deze betaalde zoekresultaten zien er grotendeels hetzelfde uit als de onbetaalde, maar kunnen worden herkend aan het woordje “advertentie” vooraan de zoekresultaten.

Dus, hoe scoor je een hoge positie in Google?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op jouw positie in zoekmachines. De belangrijkste is gewoon: content. Google zegt: “Het is onze missie om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken”.

Websites moeten er dus voor zorgen dat de content voldoet aan de behoefte van de websitebezoeker. Bied jij aan waar iemand naar op zoek is? En is dit ook daadwerkelijk waardevolle informatie? Mooi, dan zal dat helpen om hoger te scoren.

Online marketeer bezig met strategie creatie
Online marketeers analyseren

Zoekwoorden

Om ervoor te zorgen dat je makkelijk gevonden wordt op zoekopdrachten die voor jou relevant zijn moet je de zoekwoorden optimaliseren. Door het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek of zoekwoorden analyse kom je erachter welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw website, maar ook op welke zoekwoorden er nog een hoop winst te behalen valt. Deze moet je vervolgens terug laten komen op verschillende plekken op jouw pagina. 

Een goede meta structuur

Je denkt nu misschien: wat voor termen zijn dit nou weer? Dit is eigenlijk de inrichting van jouw website op de content na. Dat wil zeggen de opmaak, titels, url’s, breadcrumbs en meer. 

Zoekmachines beoordelen jouw website met behulp van zogeheten crawlers. Dit zijn een soort robots die websites scannen. Is jouw website goed ingericht met een goede meta structuur, dan kan de crawler deze beter begrijpen. Hierdoor word je uiteindelijk hoger geplaatst in de zoekmachine dan wanneer deze niet geoptimaliseerd is.

Online marketeers aan het vergaderen
Online marketeers op kantoor

Hoog scoren in Google met Digital Puppies

Hoog scoren in Google is ontzettend waardevol voor ieder bedrijf. Wie wil er nou geen gratis verkeer via zoekmachines binnenhalen? De SEO specialisten van Digital Puppies helpen je graag om jou hierbij te helpen. Neem contact met ons op!

 

Wil jij groeien door online marketing?

Laten we het samen doen!

Contact