loader image

Online adverteren

Meer klanten door online adverteren

Platformen

Online adverteren kan op allerlei verschillende websites en platformen. Het is dus belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de doelgroep en waar deze op welk moment het best te bereiken is. Een aantal van de bekendste vormen van online adverteren zijn:

Online marketeers analyseren
Online marketeers aan het overleggen

Doelgroepen

De eerste stap waar we mee gaan beginnen voordat we jouw online advertenties kunnen plaatsen, is het omschrijven van jouw specifieke doelgroep. Niet iedereen is op hetzelfde kanaal aanwezig. Om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met het budget gaan we precies kijken waar we jouw doelgroep het best kunnen bereiken.

Doelstellingen van online adverteren

Wanneer we de doelgroep gedefinieerd hebben, is het zaak om te kijken naar de doelstellingen van jouw bedrijf. Wat wil je precies bereiken met online marketing? Vervolgens moet deze doelstelling worden omgezet in een campagnestrategie. Er zijn verschillende doelstellingen mogelijk, de meest voorkomende zijn het genereren van:

  • Naamsbekendheid
  • Websitebezoeken
  • Conversies (bijvoorbeeld een aankoop)
Online marketeer bezig met strategie creatie
Online marketing strategie plan

Boodschap

Het is belangrijk dat we weten waar de doelgroep zich bevindt, maar het is net zo belangrijk om ze te bereiken met de juiste boodschap. Samen kijken we naar de verschillende fasen waar een klant zich in kan bevinden en sluiten we de boodschap precies hierop aan. Een goede manier om deze boodschap invulling te geven, is door te werken met het See, Think, Do, Care model van Google. Aan de hand van dit model wordt de funnel uitgetekend en wordt de beste en meest logische boodschap per moment of per fase uitgedacht. 

Retargeting of remarketing

Een van de meest effectieve vormen van online adverteren is het inzetten van retargeting, ook wel remarketing genoemd. Retargeting is heel simpel gezegd het maken van een aparte doelgroep van mensen die bijvoorbeeld jouw website al hebben bezocht of in een eerdere fase jouw advertentievideo al hebben uitgekeken. Deze mensen hebben een hoge mate van interesse getoond en deze kun je dus makkelijk opnieuw bereiken om ze over de streep te trekken en jouw product of dienst te verkopen.

Online marketeers aan het vergaderen
Online marketeers op kantoor

Online adverteren met Digital Puppies

De online specialisten van Digital Puppies denken graag mee en komen met een passende online strategie voor jouw bedrijf. We bekijken welke manier van adverteren voor de beste resultaten zorgt en dragen zo optimaal bij aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen.

Wil jij groeien door online marketing?

Laten we het samen doen!

Contact