loader image

LinkedIn advertising

Zo bereik je je doelgroep

LinkedIn is net wat anders dan de andere grote sociale netwerken. LinkedIn is het grootste zakelijke sociale netwerk ter wereld en hét platform om te gebruiken binnen de B2B-markt.  Ook staat bij LinkedIn het beroep e van de gebruikers centraal. Mensen delen informatie die binnen hun professie valt en dit biedt dus andere kansen dan informelere kanalen zoals Facebook, Instagram of Twitter.

Online marketeers analyseren
Online marketeers aan het overleggen

Doelgroep bepaling op LinkedIn

Binnen LinkedIn kun je je richten op allerlei zakelijke- maar ook persoonlijke gegevens. Zo kun je je bijvoorbeeld richten op bedrijfsgrootte, bedrijfstak, studierichtingen maar ook op functietitel. Tot slot kun je ook ook gesponsorde content bieden aan mensen die lid zijn van LinkedIn groepen.  In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Adwords kun je via LinkedIn erg gericht je advertentie maken en gesponsorde content naar je gewenste doelgroep sturen.

Kosten van het adverteren op LinkedIn

Wil je op LinkedIn adverteren, dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden. Het bedrag dat je wilt uitgeven hangt natuurlijk af van je budget. Het minimale dagbudget wat LinkedIn hanteert is 10 euro. Hierbij kun je net als Google en andere social media platformen een ‘kosten per klik’ strategie hanteren (CPC).  Als je campagne eenmaal loopt, wordt er data verzameld van de doelgroep die je wilt bereiken, kun je na een aantal dagen de campagne optimaliseren en de kosten per lead zo laag mogelijk proberen te houden. Er wordt vaak verteld dat het adverteren op LinkedIn erg prijzig is. Als dit vergeleken wordt met bijvoorbeeld de kosten per klik op Facebook, dan is dit ook zeker het geval. Echter kun je binnen Facebook niet zo specifiek targeten als op LinkedIn, hierdoor vallen de kosten per lead of conversie uiteindelijk lager uit. Wanneer je bijvoorbeeld een target op een specifieke branche of functie, dan is het zeker de moeite waard om gebruik te maken van LinkedIn.

Online marketeer bezig met strategie creatie
Online marketing strategie plan

LinkedIn adverteren training van Digital Puppies

Heb je een uitdaging op het gebied van adverteren op LinkedIn of vergelijkbare uitdagingen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wil jij groeien door online marketing?

Laten we het samen doen!

Contact