loader image

Google Shopping

Zo werkt het

Je ziet het steeds meer, je zoekt op een bepaald product en hoppa, in de bovenste balk zie je een blok van verschillende aanbieders die het gewilde product aanbieden. Je krijgt dit door de dienst die Google aanbiedt. Die dienst heet Google Shopping. In minder dan een seconde zoekt het door verschillende winkels naar het product dat gezocht wordt. Ook vergelijkt het de resultaten en ook de prijzen.

Er kunnen google shopping campagnes aangemaakt worden via Google Ads en de Google Ads Api. Zo kun je adverteren op verschillende productgroepen maar ook op afzonderlijke producten. Via google shopping wordt jouw product getoond op de homepage van Google.

Online marketeers analyseren
Online marketeers aan het overleggen

Waarom Google Shopping

Een manier om in te spelen op het veranderende gedrag van de consument in de e-commerce wereld is om gebruik te maken van Google Shopping. Kopers zijn namelijk vrijwel altijd actief. Er wordt makkelijk via verschillende platforms gekeken naar producten. Door een campagne op te zetten worden producten getoond aan kopers die op zoek zijn naar iets wat aangeboden wordt op je website. Op ieder moment van de dag ben je zichtbaar en goed vindbaar met je shopping advertenties binnen Google. Doordat je alleen betaalt per click op het product blijft de campagne efficiënt.

De campagne kan gemakkelijk beheerd en geoptimaliseerd worden door middel van rapportage- en benchmarking tools. Gedurende de Google Shopping campagne wordt de productvoorraad gebrowsed. Hierdoor loop je geen risico dat je een product aanbiedt dat niet meer op voorraad is.

Daarnaast geeft Google een interessant inzicht, namelijk 53% van de kopers gebruikt Google om nieuwe producten te ontdekken en te onderzoeken. Ook wordt er aangegeven dat 65% van de koper Google gebruikt om onderzoek te doen naar artikelen die ze on- of offline willen kopen.

Google Shopping met Digital Puppies

Is het jouw wens om je producten aan te bieden op Google en hiermee efficiënte campagnes te voeren die leiden tot een grote omzetstijging? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Online marketeer bezig met strategie creatie

Wil jij groeien door online marketing?

Laten we het samen doen!

Contact